perjantai 28. syyskuuta 2007

Kaikennäköstä

Kolmas viikko täällä oli vähän edellisempiä rauhallisempi (?) johtuen lähinnä siitä että onnistuin sairastumaan flunssaan kiitos tuon Oviendon reissun ja perjantain espanjan tentin takia. Alkuviikosta myös satoi ensimmäistä kertaa täällä oloni aikana joten oli vähän rauhallisempaa. Maanantai meni myös toipuessa semi-draumaattisesta lääkärissäkäynnistä. Aloin myös pikku hiljaa roudaamaan kamoja Alfonson ym. kämpille mutta asuin sit loppuun asti asuntolassa kerta se oli maksettu ja oli ihan koulun vieressä. Täytyi myös suorittaa erinäisiä hankintoja asuntoa varten kuten lakanat ja muuta perussälää. Onneks sentään kämppä on muuten kaikinpuolin sisustettu koska ei jaksais todellakaan alkaa hankkiin mitään huonekaluja, astioita tms... Tiistaina tietysti perus tapakset ja Molly Malonesin vaihtaribileet mutta ei jotenkin jaksa enää joka kerta sitä samaa keskustelua:

- Mistä olet?/ De donde eres?

- Mikä nimi?/ Que es tu nombre?

- Que estudie?/ Mitä opiskelet?

- Tienes un piso?/ Onko kämppää?














Minä, Geraldine, nykyinen kämppis Naoile ja ex-kämppis Camille

Siinä siis perusvaihtarikeskustelu, onneks on nyt tutustunu ihmisiin vähän enemmän ja saanu kavereita niin voi keskustella vähän muistakin asioista :D! Keskiviikkona pidettiin asuntolan terassilla bileet vaikka kaikenlainen alkoholin nauttiminen, bileiden järjestäminen ja vieraiden tuominen asuntolaan oli ankarasti kielletty. Too bad. Ihan hupaisaa oli mutta joskus yhden aikaa piti lopettaa biletys kun naapurit ei oikein tykänny ja vartija tuli sanoon et tääl ei muuten saa juoda alkoholia. Oltiin kaikki ihan silleen et WHAT?. Nooh ihan hyvä et ei tullu notkuttua koko yötä koska torstaina oli vika oikea päivä espanjan kurssia (JEPAJEE) ja kyllä menikin sit hitaasti aika. En tiiä oliko koko kurssista niin hirveesti hyötyä mutta ehkäpä jotain kuitenki ja ainakin tutustui ihmisiin. Torstaina etsittiin myös ilmaista espanjan kurssia siirtolaisille mutta koska yllättäen about 100 vaihtaria halus osallistua kurssille niin ne järjestää meille ihan oman kurssin joka alkaa 15pv lokakuuta. Yliopiston kielikurssit ois maksanu about 100 euroa joten huomattavasti edullisempi ratkaisu tämä! Tenttiin luin sit about tunnin mikä sentään oli jotain ja tuottikin sit ihan kivasti tulosta koska sain arvosanan 7/10 mihin oon ihan tyytyväinen. Perjantaina kurssin jälkeen oli sitten tervetuliais iltapäivä yliopistolla johon oli oikein järjestetty bussikuljetus. Aika paljon oli saapunu uutta porukkaa ja otettiin yhteiskuvia ja kuunneltiin noin about 3h esittely yliopistosta. Paljon infoa urheilusta, bileistä, reissuista, kieliopinnoista MUTTA ei sanaakaan kurssien alkamisesta ym.käytännön informaatiosta ja kaikki oli enenmmän ja vähemmän ihmeissään. Sit meille oli järjestetty lounas ja ruoka oli taas vaihteeks ihan hirveetä mutta punaviiniä oli tarjolla niin paljon ku halus juoda ja kyllä suurin osa jengistä sit vetikin ihan kivat päiväkännit, HUOM. en minä! Lähinnä siksi että piti muuttaa kamat ja käydä kaupassa yms. yleistä toimintaa ja parin viinilasin jälkeen tuntu et nyt vois lopettaa jos meinas jotain saada aikaseksi kyseistä toimintaa. Käytiin sit Naoelin kans ostaan noin 100egellä ruokaa ja juomaa, voin sanoa et oli suht mukava raahaaminen vaikka kauppa onkin suht lähellä. Kummasti se matka tuntui mennessä paljon lyhyemmältä. Illalla meillä oli vähän niinku pienehköt kotibileet mut ihan vaan pari vierasta mut kivaa silti. Aloteltiin ja jubailtiin ja sit Naoeli, Mathieu ja Jarri jatkoi konserttiin ja minä, Sandra ja Jesse ruotsalaisen Cassandran kotibileisiin. Niissä bileissä oli ainakin juomatarjoilu kunnossa ja pieneen kämppään ahtautunu niin paljo vieraita kun sinne sattu mahtumaan ja vähän enemmänkin. Sieltä jatkettiin vielä salsabaarin kautta Deliriumiin missä taas meni johonkin viiteen asti.















Meidän olkkarissa :)

Eka yö uudessa kämpässä oli tosi jees paitsi et ne ärsyttävät liettualaiset muikkelit herätti meidät JO klo.12, damn. Sit vähän shoppaan ja siestaa ja taas menoksi sen hetkisten kämppiste n eli Naoelin ja Jarrin kanssa.













Jarri, Naoel ja minä
Oli ehkä yks parhaita iltoja täällä. Käytiin tietty vähän syömässä tapaksia ja juomassa viiniä, ehkä kuudessa eri paikassa, sit jatkettiin johonki Jarrin suosikki rokkibaariin ja otettiin muitaki vaihtareita messiin. Siellä ei todellakaan ollu muita turisteja ja musta tuntuu ettei ne oikein tykänny meistä, wonder why... Juotiin erittäin mielenkiintosa juomaa Pinochio, vähän niinku long island ice tea mut ei kuiteskaan. Sieltä chupitteria eli shottibaari paitsi et ei voitu mennä sisään edellisten juomien kans joten jubailin Jarrin kans about pari tuntia (espanjaks) siinä ulkona. Ihmeen hyvin tuo espanja kyllä sujuu pienessä humalassa :D. Oli ehkä maailman hirveimpiä shotteja, mm.tabascoa etc mut absintin jätin suosiolla väliin... Sieltä jatkettiin taas Deliriumiin ilmasille juomille ja hauskaa oli. Joskus kuuden jälkeen nukkumaan...




























Hyvät menot ;)

Sunnuntai oli vähän sivistävämpi päivä. Naoel lähti Ponferraan ja me ihqu liettualaisten ja Jarrin kans tsiigaan nähtävyyksiä, mm.katedraali, Gaudin suunnitelema talo, yks hieno linna ja modernin taiteen museo. Oli aikas jees vaikken mikään museofani ookaan, jotku jutut tosin meni hieman yli mut sitä kai se taide on. Sit vielä yllätys tapaksille ja koisiin...















Minä ja Gaudi






Espanjalainen käsitys taiteesta
Liettualainen1, Lucia, Hugo, Jarri ja Liettualainen2 (sori en muista nimiä)

Ei kommentteja: