sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Helsinki- Kööpenhamina- Madrid- León

Hola!!!!




Eli siis vihdoin löysin toimivan nettiyhteyden sekä aikaa kirjotella. Wow, aika paljon on ehtinyt tapahtua tässä parin päivän aikana. Eli kuten viimeks kirjottelin niin reissu alkoi siis viime keskiviikkona pikaisella Mikkelissä fiilistelyllä ja Helsingissä hengauksella. Oikein kivat vika päivät Suomessa, kiitos kaikille ihanille ihmisille :). Tosin univelkaa kertyi vaan lisää mutta siitäkin selvittiin. Tässä kuva torstai-illan läksäreistä Helsingissä, oli kyl huippu ilta.


















Noh sit perjantaina oli uudelleen pakkaus ja tavaramäärän arviointi edessä koska kamaa oli niin hulluna ja on kyl edelleen. Vikan illan fiilistely dinnerit äidin ja Hanskin kansssa ja sit ihanat viiden ja puolen tunnin yöunet ja herätys klo.5 aamulla... Lentokentälle ja tosi haikeet oli fiilikset ja kyllähän siinä pari kyyneltä vierähti puolin ja toisin... Ensin lento Kööpenhaminaan jossa hieman huoletti 45min lyhyt vaihtoaika mut hyvin ehdin. Sieltä sit lento Madridiin joka meni aika pitkälle nukkuessa. Madridiin saavuttaessa huomas heti että hieman on eri tämä ilmasto kuin Suomen maassa, lämpöä about +30 astetta ja ilma huomattavasti kosteampi. Mutta ei valittamista paitsi pukeutuminen ja kuuma tuli! Rinkkakin saapui perille ja aikamoista raahaustahan se oli joten otin suosiolla taksin sen sijaan et olisin lähtenyt metroon seikkaileen. Taksikuski ei tietenkään puhunut englantia mut ihmeen hyvin sain selvitettyä että mihin oon menossa ja tiedusteltua hintaa edelleen varsinkin erinäisten varoitusten jälkeen että taksikuskit mielellään huijaa tällaisia tyhmiä turisteja. Sit bussiasemalle ja jo lentokentältä lähtiessä huomasin sen älyttömän tuijotuksen jota sain osakseni ja en omasta mielestä nyt NIIN turistilta näytä! Mut ilmeisesti näytän ja samoin bussissa olin ainut ns.turisti. Ja pieni jännitysmomenttikin tuli koettua kun tosiaan olin laittamassa rinkkaa bussiin ja laitoin siks aikaa käsimatkatavarat ja tietokoneen maahan ja kun käännyin niin kas kummaa ne ei enää ollutkaan siinä... Noh sit huomasin sen laukun yhden tyypin kädessä joka sit sanoi et oli vaan laittamassa sitä sinne tavaratilaan, niimpä niin.. Bussimatka meni hyvin ja oli tosi mielenkiintoista nähdä vähän muutakin Espanjaa, varsinkin maaseutua joka oli aika erilaista kuin Suomessa! Ihania pieniä kyliä, auringonkukka viljemiä ja valkoiseksi rapattuja taloja. Mut toisaalta myös aikamoista köyhyyttä. Saavuin Leoniin seiskalta illalla ja olin tosiaan etukäteen ollut yhteyksissä mun "padrinon" eli tutorin Alfonson kanssa joka oli lupautunut tulla hakemaan mua bussiasemalta. Ja siellähän se sit oli kaverinsa Hugon ja ranskalaisen vaihtaritytön Noelin kanssa, kaikki tosi mukavia vaikka kieltämättä olin aika pyörällä päästäni. Olin tosiaan maksanut kolmen viikon majoituksen etukäteen mutta Alfonso kutsui mut sen luon asumaan sen toisen tyton kanssa. Mentiin siis sinne ja siella asuttiin kolmen pojan kanssa :D. Sit illalla kaytiin syomassa tapaksia jotka on muuten ilmasia monessakin paikassa, siis jos tilaa juotavaa myos ja mehan tilattiin ;). oli ihan huippua ja aivan ihana kaupunki mut sit puol12 alko sen verran vasyttaan et piti lahtee nukkumaan. Mutta nyt taytyy lahtea asunnon etsintaan, jatkan taas!

4 kommenttia:

Eriika kirjoitti...

Mahtavaa muruseni että kaikki on hyvin. Kuuntelen tässä say it rightia ja muistelen vähän Mikkelin menoa. Tuli ikävä. Oot rakas. Halit.

Hanski kirjoitti...

jejejeje! hyvä et kaikki hyvin! eikö muuttunu mieli kaikesta aika nopsaa ku pääsi eri elämään? :) laita fotoja heti kun saat aikaseksi vaikka tiedän et se on aika aikaa vievää puuhaa!! täällä on ihanan kylmä ja sateista ja paljon koulua et vähän käy sua kateeks! mut jokainen vuorollaan!

Anonyymi kirjoitti...

toivottavasti löytyy asunto pian niin pääset omaan kotostelemaan :) olipa taas hieno sana :D mutta kertoilehan ahkerasti kuulumisia! kovasti niitä aina oottelee :)

jonnaemilia kirjoitti...

Oooooj, vihreys nousee poskille sun blogia lueskellessa! Just pari päivää sitten reissusta palanneena tekee jo mieli takaisin sinne etelän lämpöön. Oon vielä Helsingissä samoine reissukamoineni, joten saan osakseni täällä tuota turistituijotusta, sillä mun Eccon remmisandaalit herättävät huomiota muiden kouluvaatteisiin sonnustautuneiden opiskelijoiden keskuudessa... Ihanata ihanata, lisää blogeilua! Täällä seurataan silmät ja korvat auki :)